Co je kalibrace duše? Dá se duše kalibrovat?

To je otázka, kterou slýchám často od lidí, kteří narazí na můj projekt a zaujme je jeho název. Odpověď zní: Ano, kalibrace duše je možná, a nejen to – v dnešní době je to podle mě dokonce naše povinnost.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Přepis videa:

Co je to kalibrace duše a dá se duše vůbec kalibrovat? To jsou otázky, které klienti často mají, když vlastně jdou teprve okolo mého projektu a zaujme je tento název.

Jak rozpoznat spirituálního probuzení?

V dospělosti často přichází okamžik, kdy si uvědomíme, že naučené vzorce nám už neslouží. Začíná se nám hroutit dosavadní systém a začínáme hledat něco hlubšího. To je moment, kdy se spouští spirituální probuzení – a s ním začíná kalibrace duše. Tento proces nám umožňuje odložit všechno, co nejsme my sami – názory, vzorce a traumata, která nás formovala, ale už pro nás nejsou zdravé.

Kalibrace duše tedy není o tom, že by nám někdo zvenčí něco přenastavil. Je to cesta, kterou musíme projít sami. Nikdo za nás nemůže zpracovat naše staré vzorce chování nebo nás „napravit“. Tento proces je osobní a vyžaduje naši vlastní aktivitu a vůli měnit se.

Právě proto je kalibrace duše spíše průvodcovstvím než hotovou službou, kterou bychom mohli srovnat třeba s masáží. Můžeme si sice najít mentory nebo terapeuty, kteří nás na naší cestě podporují, ale samotné sebepoznání a transformace jsou na nás.

Proč je péče o duši stejně důležitá jako péče o tělo?

Už jsou pryč ty doby, kdy jsme žili ve společnosti, která upřednostňovala hmotný svět a duši považovala za nepodstatnou. Dnes se však toto vnímání začíná měnit. Duševní zdraví se pomalu klade na stejnou úroveň jako zdraví fyzické, i když bývá zaměňováno s častou psychikou. Péče o duši ale není totéž jako péče o psychiku – zahrnuje naši energetiku, tedy to, co přesahuje tu hmotnou existenci.

Kalibrace duše je proces, který nám pomáhá znovu se spojit s tím, kdo opravdu jsme. Když se narodíme, přicházíme na svět s jasným vědomím našeho poslání a úkolu. Při narození máme jasné vědomí svého poslání, ale vlivem společnosti a rodiny ho často potlačíme. Postupně přijímáme přesvědčení, která jsou v rozporu s naší vnitřní pravdou, a žijeme podle nich, abychom ve světě uspěli.

Tento proces nás ale může odvést od naší pravé podstaty. Kalibrace duše je způsob, jak se vrátit ke svému skutečnému já. Umožňuje nám sloupnout všechny vrstvy vlivů, které na nás působí, a znovu najít to, kým jsme v jádru. Je to cesta zpět k naší duši, k našemu původnímu poslání a smyslu bytí.

Jak se napojit na své vyšší já a objevit svůj skutečný potenciál?

Jedním z důležitých momentů kalibrace duše je napojení se na naše vyšší já, což můžeme chápat jako naši nejčistší formu existence nad rámec hmotného světa a všech našich pozemských inkarnací. Toto vyšší já v sobě uchovává paměť o tom, proč jsme sem přišli, co máme v tomto životě vykonat a jakými zkušenostmi si musíme projít, abychom naplnili svůj potenciál.

Cesta k vyššímu já o uzdravení starých zranění, odhalení pravé podstaty a návratu k tomu, kým jsme byli předtím, než na nás začaly působit vnější svět. Náš nástroj na této cestě je intuice – hlas naší vnitřní moudrosti, který je neovlivněn strachem a vnějšími tlaky.

Kalibrace duše – proces, kterým si musíme projít sami.

Spousta lidí si myslí, že kalibrace duše je něco, co pro ně někdo udělá – něco jako služba, kdy přijdete a někdo za vás „opraví“ to, co nefunguje. Ale pravda je jiná. Nikdo za vás život nevyřeší.

Není to hotová služba, ale průvodcovství na cestě k sobě. Vy sami si musíte projít procesem odkrývání, uzdravování a napojování na své vyšší já. Tato cesta není snadná, ale vede k vnitřní svobodě a hlubokému pochopení toho, proč jsme tady.

Každý z nás má v sobě obrovský potenciál, který jen čeká na to, až se znovu objeví. A právě kalibrace duše je nástrojem, jak se dostat k naší původní moudrosti a pravdě. Je procesem návratu k sobě, ke své prapůvodní podstatě, k intuici a vyšší inteligenci, která nám může ukázat cestu k naplnění našeho životního poslání.